اعضای تیم GEM ایران:

آقای دکتر محمد رضا زالی مدیر پروژه GEM ایران

آقای دکتر عباس بازرگان رهبر تیم GEM ایران

آقای دکتر سید مصطفی رضوی

آقای دکتر علی رضائیان

آقای دکتر جهانگیر یدالهی فارسی

آقای دکتر علی اکبرموسوی موحدی

آقای دکتر محمدرضا سپهری

آقای دکتر اسداله کردنائیج

آقای دکتر نظام الدین فقیه

سرکار خانم دکتر لیلا سرفراز

GEM چیست؟

دیدبان جهانی کارآفرینی(GEM) ، در سال 1997 با مشارکت دانشجویان برجسته کشورهای انگلیس، آمریکا، فنلاند و ایرلند، بابسون کالج و دانشکده کسب و کار لندن و با حمایت قوی بنیاد کارآفرینی کافمن ایجاد شد.

دیده‌بان جهانی کارآفرینی، کنسرسیوم دانشگاهی مرکب از تیم‌های علمی- پژوهشی است که مأموریت اصلی آن ارزیابی و ارائه داده‌های پژوهشی معتبر در سطح بین‌المللی درخصوص فعالیت‌های کارآفرینانه است.

هدف برنامه پژوهشی دیده بان جهانی کارآفرینی (GEM)، برآورد سالانه سطح ملی فعالیت‌های کارآفرینانه می‌باشد. GEM فعالیت‌های پژوهشی خود را آغاز کرد.

در اولین گزارش سالانهGEM  که در سال 1999 منتشر شد، تنها 14 کشور (کانادا، دانمارک، اکوادور، فنلاند، فرانسه، آلمان، ژاپن، اسرائیل، ایتالیا، اردن، پرو، پرتقال، انگلستان و آمریکا) همکاری داشتند. اما اعضای این کنسرسیوم در سال 2000 و 2001 به ترتیب به 21 و 29 کشور افزایش یافت. در سال 2001 کشورهای مجارستان، مکزیک، هلند، زلاندنو، پرتغال، آفریقای جنوبی، روسیه و لهستان، عضو دیده‌بان جهانی کارآفرینی شدند. البته تعداد کشورهای عضو در سال 2002 نیز همچنان افزایش یافت و به 29 کشوررسید. حضور کشورها در  سال 2003  به 41 کشور رسید و در سال 2004 کشورهای اکوادور، اردن و پرو نیز به جمع این کشور‌ها پیوستند. در سال 2006 اعضای GEM به 42 کشور رسید. اما در 10 اکتبر سال 2007 میلادی (17 مهرماه 1386)، کشور عزیزمان ایران اسلامی به عضویتGEM  درآمد. از اوایل سال 1387، دفتر GEM IRAN  در دانشکده کارآفرینی، مطابق برنامه زمانی اعلام شده و همزمان با سایر کشورها برای اولین بار در ایران این پروژه تحقیقاتی را اجرا خواهد نمود. به طور کلی پیش‌بینی می‌شود که تعداد 47 تیم ملی در برنامه پژوهشی GEM2008  شرکت نمایند.

چشم انداز  GEM
آرزوی  GEMاین است که نسبت بیشتری از کشور های عضو OECD و غیرOECD  را با هدف دستیابی به شناختی دقیق تر از کارآفرینان و نقش آن ها در توسعه اقتصادی، پوشش دهد.

مأموریت   GEM
ماموریت اصلی GEM ارائه استاندارد های بین المللی بر مبنای  روش شناسی پژوهشی در کارآفرینی است.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر به کلیک کنید.