دومین گردهمایی بین المللی "فرصت های سرمایه گذاری در ایران پسا تحریم" برگزار شد.
دومین گردهمایی بین المللی "فرصت های سرمایه گذاری در ایران پسا تحریم" برگزار شد.
در پی برگزاری موفقیت آمیز اولین کنفرانس "فرصت های سرمایه گذاری در دوران پساتحریم ایران " که در تاریخ 4 و 5 مرداد ماه در کشور مالزی برگزار شد، هیأت اقتصادی 50 نفره شامل سرمایه گذاران برجسته ای در حوزه هایی از جمله بخش بانکی کشور مالزی مانند گردشگری، مواد غذایی (حلال)، فناوری اطلاعات، کشاورزی، حمل و نقل، پزشکی و سلامت، نفت و گازو در کشور ایران حضور یافته و در دومین گردهمایی بین المللی "فرصت های سرمایه گذاری در ایران پسا تحریم" که در دانشکده کارآفرینی مورخ 28 آذر ماه برگزار شد، شرکت کردند.
از جمله مدعوین برجسته این گردهمایی، آقای داتو غزالی از کارآفرینان برجسته کشور مالزی، سرکار خانم جلیله بابا مدیر اتاق بین المللی بازرگانی و صنعت مالزی، خانم داتوک میشائیل، رییس موسسه کسب و کارهای کوچک و متوسط مالزی، آقای هنس سیم، دبیر کل شورای تجاری ایران- آسه آن و خانم زینب خلیفه مدیر دانشکده مدیریت دانشگاه یو تی ام بود.
افتتاحیه این گرهمایی روز یکشنبه 28 آذر ماه با حضور سفیر محترم مالزی در ایران، رییس دانشکده کارآفرینی، نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمایی ایران و جمعی از مدیران ارشد شرکت های ایرانی، پس از پخش آیاتی از کلام الله مجید و سرودهای ملی دو کشور ایران و مالزی رسماً آغاز شد.
در ابتدای این مراسم آقای دکتر زالی، رییس دانشکده کارآفرینی با عرض خیر مقدم به مهمانان از برگزاری موفقیت آمیز کنفرانس پیشین در کشور مالزی یاد کرد و گفت: با برگزاری موفقیت آمیز کنفرانس مذکور در کشور مالزی، تصویر بسیار خوبی از ظرفیت ها و فرصت های کارآفرینانه در ایران در محافل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی آن کشور به وجود آمده و این امر در ایجاد زمینه های لازم برای جذب سرمایه گذاران مالایی و چینی و حتی سنگاپوری بسیار اثرگذار بوده است. برگزاری این کنفرانس بین المللی در سازمان توسعه سرمایه گذاری مالزی (مایدا) مورد توجه سیاست گذاران و سرمایه گذاران کوالالامپور قرار گرفته است و این امر اثر مثبتی را در چشم انداز روابط ایران و مالزی ایجاد کرده و آثار مثبت این حرکت در ارتباط بین المللی، به ویژه در منطقه آسیای جنوب شرقی پدیدار شده است. در این حرکت هدفمند، نقش «دیپلماسی دانشگاهی» و جایگاه دانش به عنوان «سیاست گذاری در فراسوی مرزها»، بسیار پر رنگ تر از همیشه دیده شده و به نظر می رسد برگزاری این کنفرانس توسط سازمان سرمایه گذاری ایران و سفارت ایران در مالزی و دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران ، با در نظر گرفتن اهداف بلند مدت در مسیر سازندگی و توسعه کارآفرینی در ایران، نقش تاثیرگذار خود را داشته است و حضور رییس محترم جمهور ایران در کشور مالزی، آقای مصطفی محمد، وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی و آقای سکری ابوبکر، مشاور توسعه سرمایه گذاری مالزی در ایران زمینه مساعدتری را جهت برگزاری این گردهمایی بوجود آورد.
در ادامه آقای مهندس عطاردیان، نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمایی ایران ضمن تشکر از دو طرف مشارکت کنندگان ایرانی و مالزیایی، این مشارکت را نوآورانه دانست و نتیجه این گردهمایی را مثبت پیش بینی کرد. وی بسط همکاری میان ایران و مالزی را به دلیل موقعیت جغرافیایی، موقعیت استراتژیک کشور در حوزه خلیج فارس، وجود تنگه هرمز و واقع شدن ایران میان آسیا و اروپا و اهمیت استراتژیک ایران را ضروری دانست و از کارآفرینان و سرمایه گذاران مالزیایی خواست تا در بخش کشاورزی، صنعتی و حوزه خدمات در ایران همکاری و سرمایه گذاری نمایند.
در ادامه آقای محمد رضا قاهری بدر، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی تهران ضمن خوش آمد گویی بر توسعه روابط صنایع کوچک میان ایران ومالزی، راه اندازی اتاق Mach Making در ایران و مالزی و ایجاد زمینه های مشترک همکاری در حوزه های ICT، لجستیک، صنعت شبیه سازی و ... تأکید کرد.
در پایان مراسم افتتاحیه این هم اندیشی، آقای زین العابدین سفیر محترم مالزی در ایران ضمن تشکر از دانشکده کارآفرینی برای برگزاری این نشست بین المللی، از شرایط و میزان صادرات و واردات مالزی و ایران یاد کرد و گفت: در ایران پتانسل زیادی برای کار وجود دارد و کارآفرینان مالزیایی می بایست محصولات اصلی ایران را شناسایی کرده و بتوانند با چینی ها درحوزه قیمت رقابت کنند. در دوران پسا برجام شرایط ایران برای فعالیت های اقتصادی بسیار مساعد بوده و سرمایه گذاران مالزیایی باید در ایران سرمایه گذاری و گردش مالی نسبی داشته باشند.
وی در ادامه به افزایش ملاقات های سیاسی و تجاری بین اعضای هیأت دولت ایران و مالزی اشاره کرد و گفت: در سال جاری تأکید فراوان بر تقویت روابط تجاری ایران و مالزی شده است.
در بخش دوم این گردهمایی پنل تخصصی سرمایه گذاری در ایران به ریاست دکتر احمد جمالی و با حضور داتو غزالی، کارآفرین مالزیایی، خانم ویرا جلیلا بابا رئیس اتاق بازرگانی و صنایع مالزی، آقای دکتر یدالهی، عضو هیأت علمی دانشکده کارآفرینی و آقای عبدالرحیمی، مدیر برنامه ریزی، بودجه و سرمایه گذاری مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی ایران برگزار شد.
سپس آقای دکتر نادر سید امیری، دبیر کمیته اجرایی این کنفرانس به معرفی شرکت های حاضر در این رویداد پرداخت.
پس از پایان مراسم افتتاحیه، مذاکرات تجاری دوجانبه میان سرمایه گذاران مالزیایی و شرکت های ایرانی آغاز شد و روابط تجاری اثربخشی میان دو طرف مذاکره شکل گرفت. این هیأت تجاری روز دوشنبه 29 آذر ماه در اتاق بازرگانی ایران حضور یافتند و نایب رئیس اتاق ایران و رئیس اتاق بازرگانی و صنایع مالزی طی دیداری در خصوص راهکارهای توسعه روابط اقتصادی و تبادل اطلاعات اقتصادی گفتوگو کردند.
پدرام سلطانی نایبرئیس اتاق ایران و ویرا جلیلا بابا رئیس اتاق بازرگانی و صنایع مالزی پیرامون انتقال تجربیات مالزی برای جذب سرمایهگذاران خارجی و ارتقای همکاریهای اقتصادی مشترک بین دو کشور گفتگو کردند.
پدرام سلطانی نایبرئیس اتاق ایران با اشاره به سابقه خانم جلیلا بابا در خصوص جذب سرمایهگذاری خارجی به مالزی گفت: "امیدواریم که در آینده بتوانیم در سمیناری با حضور سازمانها، کارشناسان و اعضا اتاق ایران از تجربیات شما و فعالیتهایی که منجر به جذب سرمایهگذاران خارجی و توسعه اقتصادی مالزی در بخشهای مختلف اقتصاد شده است، استفاده کنیم."
نایبرئیس اتاق ایران به نقش سازمان جذب سرمایهگذاری خارجی در ایران اشاره کرد و افزود: "بر این باورم که طی 10 سال اخیر در جذب سرمایهگذاری خارجی برای بخشهای مختلف اقتصادی موفق نبودهایم و منابع اعتباری و مالی تنها در حوزه نفت و گاز سرمایهگذاری شد. دیگر حوزههای اقتصاد در مقایسه با حجم سرمایهگذاریها در نفت و گاز مغفول مانده است".
ویرا جلیلا بابا رئیس اتاق بازرگانی و صنایع مالزی هدف از حضور خود و هیات اقتصادی همراه در اتاق ایران را دیدار با فعالان بخش خصوصی ایران و احیای روابط اقتصادی خاطرنشان کرد و گفت: «شرکتهای مختلفی درزمینه های نفت و گاز، فناوریهای نوین، ماشینآلات، مواد غذایی حلال و تجهیزات الکترونیکی آماده همکاری با همتایان ایرانی هستند."
جلیلا بابا سفرش به ایران را فرصتی برای بررسی زمینههای مستعد همکاری دانست و افزود: «باوجود منابع غنی و نیروی متخصص، ایران توان جذب سرمایهگذار خارجی را دارد و با همکاری مشترک میتوانیم این هدف را تعقیب کنیم و از نتایج آن نهتنها شرکتهای ایرانی بلکه شرکتهای مالزیایی هم بهرهمند شوند".
ظهر روز دوشنبه این هیأت در دانشکده کارآفرینی حضور یافتند و با هیأت رییسه و اعضای هیأت علمی دانشکده دیدار و گفتگو کردند. سفیر محترم مالزی در ایران ضمن بازدید از محیط دانشکده و دستاوردهای دانش بنیان دانشجویان دانشکده از زحمات دست اندراکان دانشکده کارآفرینی در برگزاری این گردهمایی بزرگ تشکر کرد و دستاوردهای دانشکده را مطلوب دانست.
در راستای هدف بین المللی سازی دانشگاه و در حاشیه برگزاری این گردهمایی بین المللی سه تفاهم نامه (MOU) همکاری آموزشی-پژوهشی بین دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران و دانشکده اقتصاد و کسب وکار دانشگاه UTM مالزی، دانشگاه سلطان زین العابدین مالزی و شورای کسب وکار ایران- آ سه آن امضا شد. این تفاهم نامه ها با هدف تبادل اعضای هیأت علمی در زمینه فعالیت های تحقیقاتی و آموزشی، مشاکت در توسعه برنامه های درسی، برگزاری دروه های مشترک فوق لیسانس و دکترا، ایجاد فرصت های مطالعاتی، برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت در حوزه کارآفرینی، برگزاری سمینار، کنفرانس و کارگاه های آموزشی و دیگر فعالیت های علمی و تحقیقاتی مورد درخواست طرفین منعقد شد.