انتصاب دکتر بابک ضیاء به عنوان رئیس کرسی "کارآفرینی یونسکو"

بر اساس مصوبه شورای بین الملل دانشگاه تهران مبنی بر ایجاد کرسی های کارآفرینی در یونسکو ، دکتر بابک ضیاء به عنوان رئیس کرسی "کارآفرینی یونسکو" که به تأیید کمیسیون ملی یونسکو در ایران و سازمان یونسکو رسیده است منصوب شد.

سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد(یونسکو) یکی از موسسه­های تخصصی سازمان ملل متحد است که 4 نوامبر 1946 تاسیس شده و مقر آن در پاریس می باشد. ایران در 30 اردیبهشت 1325 اساسنامه­ ی یونسکو را پذیرفت و از 15تیر ماه 1327 رسماً به عضویت آن در آمد. برنامه­های مهم یونسکو را می­توان به­شرح زیر خلاصه کرد:

• آموزش برای همه در تمام طول عمر:

مجموعه­ای از فعالیت­های این برنامه به طرح­های ملی به منظور ترمیم و بازسازی نظام های آموزشی و توسعه­ی راهبردهای آموزشی جایگزین کمک می­کند تا آموزش دائمی را برای همه میسر سازد.

• علم در خدمت توسعه:

فعالیت­های این برنامه به کشورهای عضو در زمینه­های آموزش عالی و تحقیق در عرصه علوم طبیعی و اجتماعی و همچنین در زمینه کاربرد این علوم در امر توسعه کمک می­کند.

• توسعه فرهنگی:

به­طور خلاصه، فعالیت­های یونسکو در این زمینه بر انجام تحقیق به منظور یافتن نقطه پیوندی میان فرهنگ و توسعه و حفظ میراث فرهنگی جهانی استوار است.

• ارتباط، اطلاع رسانی و انفورماتیک:

فعالیت­های این برنامه بر رشد و ترقی گردش آزاد اطلاعات، آزادی بیان، آزادی مطبوعات، استقلال رسانه­ ها و کثرت­گرایی متمرکز است.

به این برنامه­ها باید تلاش یونسکو برای دستیابی به نوعی فرهنگ صلح را افزود. یونسکو دارای شورای اجرایی مرکب از 24عضو و دبیرخانه کل است که مقر آن در کاخ یونسکو در پاریس قرار دارد. در حال حاضر بیش از 120کشور در یونسکو عضویت دارند.

یکی از راهکارهای توسعه و تحقق اهداف یونسکو، مبادلة تجربه و دانش میان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی می‌باشد. با عنایت به این که طبق اساسنامه سازمان یونسکو، این موضوع از مأموریت های یونسکو نیز محسوب می شود، تشویق و ترویج همکاری‌های بین‌المللی بین دانشگاهی و همکاری‌های مشترک دانشگاهیان و پژوهشگران در مناطق گوناگون می‌تواند مزایای ارزنده‌ای برای جوامع علمی به ارمغان آورد. با نگرش به این‌ مسأله که تجارب حاصله از برنامة کرسی‌های UNESCO/UNITWIN  می‌تواند انگیزة بیشتری برای تحرک علمی و انتقال سریع دانش، از طریق ایجاد شبکه‌های ارتباطی  باشد؛ در سال 2010  سازمان یونسکو و دانشگاه تهران موافقت‌نامه‌ای را با یکدیگر منعقد کرده‌اند که منجر به راه‌اندازی کرسی کارآفرینی یونسکو در جمهوری اسلامی ایران شده است.

• اهداف کرسی یونسکو

هدف از برقراری این کرسی ترویج نظام یکپارچة پژوهشی، آموزشی و گردآوری اطلاعات و مستندسازی در حوزة کارآفرینی است، تا از این رهگذر موجبات همکاری‌های لازم را در سطح عالی بین‌المللی میان پژوهشگران، استادان دانشگاه و موسسات آموزشی در ایران و جهان  و به‌ ویژه در منطقه غرب آسیا فراهم آورد. این کرسی دارای اهداف خاصی به شرح زیر می‌باشد:

• برنامه‌ریزی وگسترش برنامه‌های آموزشی و پژوهشی و تلاش در جهت ظرفیت‌سازی درحوزة کارآفرینی به­عنوان یک موضوع میان رشته‌ای
  • برقراری دفاتر ارتباطی و شبکه سازی میان دانشگاه‌ها و صنعت و برگزاری کنفرانس‌ها و سمپوزیوم‌های علمی و تخصصی مشترک با موضوع با کارآفرینی
  • حمایت درجهت انتشار نشریات و مقالات مرتبط با  دانش کارآفرینی