نمایشگر دسته ای مطالب
انتصاب دکتر بابک ضیاء به عنوان رئیس کرسی "کارآفرینی یونسکو"
انتصاب دکتر بابک ضیاء به عنوان رئیس کرسی "کارآفرینی یونسکو"

بر اساس مصوبه شورای بین الملل دانشگاه تهران مبنی بر ایجاد کرسی های کارآفرینی در یونسکو ، دکتر بابک ضیاء به عنوان رئیس کرسی "کارآفرینی یونسکو" که به تأیید کمیسیون ملی یونسکو در ایران و سازمان یونسکو رسیده است منصوب شد.
سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد(یونسکو) یکی از موسسههای تخصصی سازمان ملل متحد است که 4 نوامبر 1946 تاسیس شده و مقر آن در پاریس می باشد. ایران در 30 اردیبهشت 1325 اساسنامه ی یونسکو را پذیرفت و از 15تیر ماه 1327 رسماً به عضویت آن در آمد. برنامههای مهم یونسکو را میتوان بهشرح زیر خلاصه کرد:
- آموزش برای همه در تمام طول عمر:
مجموعهای از فعالیتهای این برنامه به طرحهای ملی به منظور ترمیم و بازسازی نظام های آموزشی و توسعهی راهبردهای آموزشی جایگزین کمک میکند تا آموزش دائمی را برای همه میسر سازد.
- علم در خدمت توسعه:
فعالیتهای این برنامه به کشورهای عضو در زمینههای آموزش عالی و تحقیق در عرصه علوم طبیعی و اجتماعی و همچنین در زمینه کاربرد این علوم در امر توسعه کمک میکند.
- توسعه فرهنگی:
بهطور خلاصه، فعالیتهای یونسکو در این زمینه بر انجام تحقیق به منظور یافتن نقطه پیوندی میان فرهنگ و توسعه و حفظ میراث فرهنگی جهانی استوار است.
- ارتباط، اطلاع رسانی و انفورماتیک:
فعالیتهای این برنامه بر رشد و ترقی گردش آزاد اطلاعات، آزادی بیان، آزادی مطبوعات، استقلال رسانه ها و کثرتگرایی متمرکز است.
به این برنامهها باید تلاش یونسکو برای دستیابی به نوعی فرهنگ صلح را افزود. یونسکو دارای شورای اجرایی مرکب از 24عضو و دبیرخانه کل است که مقر آن در کاخ یونسکو در پاریس قرار دارد. در حال حاضر بیش از 120کشور در یونسکو عضویت دارند.
یکی از راهکارهای توسعه و تحقق اهداف یونسکو، مبادلة تجربه و دانش میان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی میباشد. با عنایت به این که طبق اساسنامه سازمان یونسکو، این موضوع از مأموریت های یونسکو نیز محسوب می شود، تشویق و ترویج همکاریهای بینالمللی بین دانشگاهی و همکاریهای مشترک دانشگاهیان و پژوهشگران در مناطق گوناگون میتواند مزایای ارزندهای برای جوامع علمی به ارمغان آورد. با نگرش به این مسأله که تجارب حاصله از برنامة کرسیهای UNESCO/UNITWIN میتواند انگیزة بیشتری برای تحرک علمی و انتقال سریع دانش، از طریق ایجاد شبکههای ارتباطی باشد؛ در سال 2010 سازمان یونسکو و دانشگاه تهران موافقتنامهای را با یکدیگر منعقد کردهاند که منجر به راهاندازی کرسی کارآفرینی یونسکو در جمهوری اسلامی ایران شده است.
- اهداف کرسی یونسکو
هدف از برقراری این کرسی ترویج نظام یکپارچة پژوهشی، آموزشی و گردآوری اطلاعات و مستندسازی در حوزة کارآفرینی است، تا از این رهگذر موجبات همکاریهای لازم را در سطح عالی بینالمللی میان پژوهشگران، استادان دانشگاه و موسسات آموزشی در ایران و جهان و به ویژه در منطقه غرب آسیا فراهم آورد. این کرسی دارای اهداف خاصی به شرح زیر میباشد:
- برنامهریزی وگسترش برنامههای آموزشی و پژوهشی و تلاش در جهت ظرفیتسازی درحوزة کارآفرینی بهعنوان یک موضوع میان رشتهای
- برقراری دفاتر ارتباطی و شبکه سازی میان دانشگاهها و صنعت و برگزاری کنفرانسها و سمپوزیومهای علمی و تخصصی مشترک با موضوع با کارآفرینی
- حمایت درجهت انتشار نشریات و مقالات مرتبط با دانش کارآفرینی